onsdag 31 augusti 2011

VACKRA STOCKROSOR






De här fina stockrosorna såg jag när jag var i Eksjö i början av augusti. De växte i en vacker trädgård där allt var ekologiskt odlat.

tisdag 30 augusti 2011

AUGUSTIKVÄLL






Det är så mysiga kvällar den här tiden på året. En kväll var det en vacker solnedgång och en annan kväll var det dramatiska moln på himlen. Lite vemodigt att sommaren lider mot sitt slut, men ändå vackert.

måndag 29 augusti 2011

TVÅ SORTERS SMOOTHIE




Här är recept på två goda smoothies:

Smoothie nr 1

Frysta jordgubbar
Melon
Apelsin
Citron

Smoothie nr 2

Frysta blåbär
Melon
Turkisk yoghurt
Mjölk
Citron
Vaniljsocker
Honung

Mixa ihop och häll upp i glas!

lördag 27 augusti 2011

KANTARELLFÖRRÄTT






Min mamma hade gjort en förrätt av kantareller när vi var där och åt middag senast. De hade hittat massor av kantareller i skogen runt min hemtrakt. Kantareller är något av det godaste man kan äta, tycker jag, och så lyxigt att man bara kan gå ut i skogen och plocka, helt gratis. :)

torsdag 25 augusti 2011

TINAS TACOS






En dag förra veckan lagade jag en väldigt god och rolig rätt: Tacos med tempurafriterad flundra. Receptet kommer från Mat-Tina, som lagade detta i ett av sina sommarprogram. Receptet finns på recept.nu. Jag bakade dock inte brödet själv, utan köpte färdigt libabröd. Man fyllde brödet med kålsallad, den friterade fisken och salsa verde. Jag gjorde även en extra sås att hälla på. Salsa verde var verkligen gott! Den bestod av persilja, lime och annat gott. Jag kan verkligen rekommendera denna maträtt! :)

onsdag 24 augusti 2011

NACHOTALLRIK







En kväll åt vi nachotallrik när jag kom hem från jobbet. Så supergott, tycker jag. Det var så skönt att sitta ute på balkongen och äta. Alla skålar från Höganäs keramik kom väl till pass för de olika ingredienserna.

tisdag 23 augusti 2011

FIKA MED VÄNNER





Häromkvällen kom några goda vänner på besök. Vi satt och pratade till sent på kvällen och åt key lime pie. Det märks verkligen att det är augusti när det är mörkare på kvällarna. Lite mysigt ändå att börja tända ljus igen.

söndag 21 augusti 2011

VIGSEL










I lördags skulle mina systrar på bröllop. Jag följde med och såg på vigseln. Det var jättefint! Brudparet var så fina och vigseln innehöll mycket vacker musik.

lördag 20 augusti 2011

IITTALASKÅLAR







När vi var i Höganäs på Iittala outlet köpte jag två Kastehelmiskålar. Jag tycker de är så fina.

fredag 19 augusti 2011

RECEPT PÅ KLADDKAKA




Här kommer receptet på kladdkakan. Jag gjorde i fyra små formar, istället för en stor.

Kladdkaka

100 g smält smör
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
2 ägg
3 dl socker

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Rör ihop alla ingredienser
3. Häll i en 2 1/2-3 l form (alt. små portionsformar) och grädda på 150-175 grader i
25-30 minuter.

Smarrigt!


torsdag 18 augusti 2011

ÅTERANVÄNDA ROSOR





Ibland när jag köpt en bukett rosor, så nickar en del rosor till efter ett tag. Då brukar jag klippa av dem och sätta dem i en mindre vas, så håller de sig fina ett tag till.

tisdag 16 augusti 2011

MYSIGT CAFÉ OCH MATSTÄLLE








Vi var och åt lunch på ett supermysigt ställe, som heter Matvarufabriken Kaffe på Tändsticksområdet i Jönköping för ett tag sedan. Inredningen bestod av secondhandmöbler och man kunde sitta och läsa i tidningar medan man väntade på maten. De har sallad, pizza och lite andra lättare alternativ. Pizzorna har lite annorlunda kombinationer av fyllning och de använder bara ekologiska råvaror. Jag tog en avocadosallad som var väldigt god.

MINIDRESSINGROOM






Här är lite bilder från mitt lilla, lilla dressingroom. Det är så mycket roligare att välja kläder när det är lite ordning och reda och det ser trevligt ut i garderoben.

måndag 15 augusti 2011

KUNGLIGT SNYGG










Förra veckan köpte jag den här fina boken. Jag har velat ha den sedan den kom ut. Den innehåller väldigt fina bilder på många kungligheter. Jag har hunnit läsa om Grace Kelly och Danmarks kronprinsessa Mary.

söndag 14 augusti 2011

BEATLES








När vi var i Malmö var jag inne i en helt underbar bokaffär. När jag gick omkring därinne hittade jag den här snygga anteckningsboken med den legendariska bilden av Beatles på framsidan. Bilden är från Beatles sista skiva Abbey road från 1969.

lördag 13 augusti 2011

ARBETSPLATS I HALLEN





Vi bor i en lägenhet bestående av två rum och kök. När vi flyttade in tänkte vi att vi inte ville ha något skrivbord i varken sovrummet eller vardagsrummet. I hallen fanns då ett outnyttjat litet hörn, som hade bestått av ett gammalt serveringsskåp tidigare (som tyvärr inte fanns kvar). Vi tyckte att det skulle vara perfekt att bygga ett lite högre skrivbord med hyllor ovanför. Det blev jättebra och hyllorna rymmer massor med pärmar, tidskriftssamlare och skrivare.

fredag 12 augusti 2011

KLADDKAKA








Jag bakade kladdkaka i portionsformar häromkvällen. Det blev riktigt gott och roligt att servera kakan på detta sätt. Vi hade varken glass eller grädde hemma, så det fick bli turkisk yoghurt och hallon till. Jag använder ett väldigt enkelt recept när jag bakar kladdkaka. Jag publicerar det lite senare.

torsdag 11 augusti 2011

HÖGANÄS KERAMIK






Detta är något av vad vi köpte i Höganäs på Iittala outlet. En tekanna, en lagom stor skål, och 12 mindre skålar. Jag tycker om Höganäs keramik, det är så enkelt och vackert. Mina första muggar från Höganäs fick jag på min student och de använder jag fortfarande. :)

onsdag 10 augusti 2011

NY SKÅL OCH BRICKA






Förra veckan fick jag ett paket med en marimekkoskål. Jag började prenumerera på en tidning för ett tag sedan och skålen är en välkomstpremie. Den lilla brickan köpte jag på Åhléns i Malmö.